Metallibändiin sopivat rummut ja niiden rahoitus

Perinteistä iskelmää, poppia tai jopa jazzia soittavalle rumpalille riittää hyvin minimalistinen rumpusetti. Rokkia soittava rumpalitkin tyytyvät toisinaan vain olennaisimpaan rumpuja soittaessaan. Edesmennyt rumpali Charlie Watts Rolling Stonesta on esimerkiksi yleensä nähty pienen rumpusetin takana, vaikka suuressa bändissä soittikin. Metallibändissä minimalistinen rumpusetti ei tule kysymykseen. Tämän vuoksi metallia soittava rumpali joutuu myös investoimaan kunnon rumpusettiin huomattavasti enemmän rahaa kuin suurin osa jotakin muuta musiikin tyylisuuntaa edustavat rumpaleista.

Suuri on kaunista

Metallibändissä rumpali on hyvin keskeisessä roolissa. Metallibändin rumpalilta odotetaan todella monipuolisen ja tarkan soiton lisäksi laajaa äänimaailmaa käyttäen erilaisia rumputyyppejä. Aiemmin mainitut pop- ja jazz-rumpalit pärjäävät kokonaisuudella, johon kuuluu yksi bassorumpu, yski virvelirumpu, yksi tom-tom, ja kaksi symbaalia, joista toisen on oltava hi-hat. Metallibändin rumpalille edellä mainittu rumpusetti on vasta alkua.

Metallimusiikkia soittava rumpali tarvitsee toisen bassorummun tai yhteen bassorumpuun sovitettavan tuplapedaalin. Yksi virvelirumpu riittää, mutta tom-tomeja on yleensä vähintään kolme erikokoista ja erilaisia symbaaleja on metallirumpalin kokoonpanossa hi-hatin ohella vähintään kaksi. Usein tom-tomeja ja symbaaleja on enemmän kuin edellä mainitut minimimäärät. Metallibändissä rummut joutuvat yleensä kovalle fyysiselle rasitukselle, sillä suurin osa metallimusiikin tyylisuunnista luottaa nopeaan ja raskaaseen rummutukseen. Rumpalin kannattaa valita vankkarakenteiset ja laadukkaat rummut. Rumpujen kalvoja ja symbaalien peltejä tulee vaihtaa uusin säännöllisesti, sillä metallimusiikin raskas poljenta kuluttaa niitä nopeaan tahtiin. Rumpukapulat kuluvat luonnollisesti myös nopeasti. Kaikki nämä edellä mainitut seikat kasvattavat metallirumpalin kustannuksia soittoharrastuksen ylläpidossa.

Metallibändiin sopivan rumpusetin hankinta, huolto ja rahoitus

Sopiva rumpusetti voi maksaa tuhansia euroja yhtenä kertahankintana, mikäli tarkoituksesi on tosissaan kehittyä huippuluokan metallirumpaliksi. Mitä halvemman rumpusetin ostaa, sitä todennäköisemmin joutuu hankkimaan erikseen parempia yksittäisiä rumpuja täydentämään settiä ja korjailemaan huonolaatuisia osia rumpusetissä. Mikäli oma rahatilanne ja säästöt eivät riitä laadukkaan rumpusetin ostamiseen, on syytä vakavasti harkita lainarahan käyttöä. Pitkällä tähtäimellä laatuun sijoittaminen maksaa aina itsensä takaisin kestämällä pidempään ja motivoimalla harjoittelemaan enemmän. Jos riittäviä rahoja kunnon rumpusettiin ei löydy säästöistä, hae lainaa verkosta käyttäen lainavertailupalvelua. Tämä on nopein ja helpoin tapa löytää kohtuullisen koron omaavaa kuluttajalaina, jolla voi kattaa metallibändin vaatiman rumpusetin hankinnan.

Lainarahan voi parhaimmillaan saada tilille saman päivän aikana, jolloin ostoksille pääsee nopeasti. Lainasummaa päättäessään on hyvä muista varata myös rahaa rumpusetin kuluvien osien hankintoja varten. Ensimmäiset kalvot ja kapulat saattavat alkuinnostuksessa kulua loppuun muutamassa kuukaudessa.

Hyvä rumpusetti myös säilyttää arvonsa paremmin kuin aloittelijalle tarkoitetut heikkolaatuisemmat rummut. Mikäli soittoharrastus ei ota tuulta alleen tai muutoin ilmenee rahantarvetta, voi rummut laittaa Popedan rumpalin tapaan myyntiin hyvällä hinnalla. Käytettyjen rumpujen markkinoilla laadukkaammat rummut menevät huomattavasti paremmin kaupaksi kuin halvat merkit.

Yhteenveto

Metallimuusikoksi haluava rumpali joutuu käyttämään pitkän pennin laadukkaaseen rumpusettiin. Metallirumpali tarvitsee moniosaisen rumpusetin ja sen rahoituksessa joutuu usein turvautumaan lainarahaan. Käyttämällä lainavertailupalvelua kuka tahansa hyvin raha-asiansa hoitanut täysi-ikäinen voi saada kohtuullisen koron lainaa nopeasti.