Live streamit ovat todennäköisesti tulleet jäädäkseen. Yhtyeet ja artistit ovat joutuneet viime aikoina keksimään erilaisia keinoja päästä soittamaan ja olemaan yhteydessä faniensa kanssa. Koska tavallisia konsertteja ei voi järjestää vielä tälläkään hetkellä, ovat live streamit mahdollistaneet musiikin soittamisen faneille. Jotkut yhtyeet ja artistit järjestävät ilmaisia live streameja. Toiset taas myyvät lippuja. Yleensä faneilla on myös mahdollisuus päästä lahjoittamaan rahaa muusikoille tänä hankalana aikana. Varsinkin monien pienempien yhtyeiden kohdalla lahjoitetuilla rahoilla voidaan varmistaa yhtyeen jäsenten toimeentulo sekä samalla mahdollistaa joitakin projekteja, kuten vaikkapa uuden albumin levytys.
Live streameista pääsee nauttimaan kaikilla eri laitteilla. Niin tietokoneet, tabletit kuin käytetyt iphonet käyvät aivan yhtä hyvin keikkojen striimaamiseen. Parasta streameissa on se, että laitteen voi yhdistää suoraan televisioon, jolloin keikkaa voi katsoa suuremmalta näytöltä. Live streamit ovat nykyään jo niin yleisiä, että yhtyeet ja artistit tekevät jopa useita live streameja. Kaikki eivät välttämättä ole suoranaisia keikkoja, vaan streamit voivat olla vaikkapa mahdollisuuksia faneille esittää kysymyksiä, joihin muusikot vastaavat. Ainoastaan mielikuvitus on siis rajana, kun puhutaan live streameista.
Live streameja Suomesta ja maailmalta hevimetallin maailmasta
Suomi on täynnä metallibändejä, jotka ovat yleisön onneksi innostuneet tekemään live streameja. Yksi suosituista striimatuista keikoista oli Lost Societyn keikka. Lost Society tunnetaan energisenä ja raivokkaana yhtyeenä, joka pistää aina parastaan ja vetää keikan hyvällä energialla loppuun saakka. Näin tapahtui myös live streamin kohdalla. Vaikka yleisöä ei ollutkaan paikalla, Lost Societyn miehet antoivat kaikkensa. Kyseistä live streamia kehuttiin runsaasti sosiaalisessa mediassa vielä useita päiviä keikan jälkeen.
Reckless Lovesta tuttu Olli Herman on päättänyt hemmotella omia fanejaan yksityisellä live stream -keikalla. Se toteutetaan suoraan Helsingin Hard Rock Cafesta. Kyseinen keikka kuvattiin joulukuussa 2020. Paikalla ei ollut tuolloin ollenkaan yleisöä, eikä kyseistä keikkaa ole myöskään julkaistu aikaisemmin. Nyt keikka on kuitenkin nähtävillä, kunhan katsoja vain lunastaa keikkalipun. Live stream -keikat toimivatkin siihen tyyliin, että katsoja ostaa ensin lipun, jonka mukana hän saa koodin. Tuolla koodilla pääsee katsomaan itse keikkaa. Koodi toimii yleensä pidempään, joten keikan voi halutessaan katsoa vaikka useampaan kertaan. Koodit eivät myöskään ole henkilökohtaisia, vaan yhtä keikkaa voi olla katsomassa useampia henkilöitä. Näin jokainen voi rakentaa omaan kotiinsa vaikkapa kotikatsomon, jossa nautitaan hyvästä musiikkiviihteestä.
Maailman metalliyhtyeet ovat myös innostuneet live streameista. Helmikuussa 2021 ollaan päästy nauttimaan esimerkiksi Cradle of Filthin tarjoamasta keikasta. Maaliskuussa taas Poisonista tuttu Bret Michaels pääsee ääneen omalla henkilökohtaisella live stream -keikallaan. Kyseessä ei siis ole Poisonin live stream, vaan lavalla nähdään Bret Michaels sekä hänen taustabändinsä. Toki keikalla tullaan todennäköisesti kuulemaan Poisonin kappaleita. Suomalaisittain kaikkein odotetuin tuleva live stream on toukokuussa paikkansa saava Nightwishin live stream -keikka. Itse asiassa Nightwish tekee tuolloin jopa kaksi erillistä keikkaa peräkkäisinä päivinä. Keikan yhteydessä esitellään myös Marco Hietalan paikan ottava uusi basisti. Vielä ei ole varmaa, tuleeko kyseinen basisti soittamaan ainoastaan tulevalla kiertueella vai onko kyseessä peräti yhtyeen tuleva vakituinen basisti, jota kuullaan myös jatkossa.