Mikä on Suomen menestynein heavy metal -bändi?

Pohdittaessa mikä on Suomen menestynein heavy tai black metal -bändi, voidaan varmasti saada lukemattomia erilaisia vastauksia. Moni on myös sitä mieltä, että kansainvälisellä menestyksellä mitattuna Children of Bodom -bändi kuuluisi ansiokkaasti menestyneimmän suomalaisen heavy metal -bändin korkeimmalle palkintokorokkeelle. Kerromme tässä artikkelissa lisää Children of Bodom -bändistä, ja annamme myös vinkin ikimuistoisen ystävänpäivä-yllätyksen järjestämistä silmällä pitäen.

Mikä ihmeen Children of Bodom?

Vaikka moni pitääkin Children of Bodom -bändiä Suomen menestyneimpänä bändinä omassa genressään, ei bändi kuitenkaan ole välttämättä kaikille kovin tuttu. Children of Bodom perustettiin vuonna 1993 Espoossa. Kaikki sai alkunsa Aleksi Laihon ja Jaska Raatikaisen perustamasta IneartheD-yhtyeestä, jossa Aleksi soitti kitaraa ja Jaska rumpuja. Myöhemmin yhtyeen jäsenissä tapahtui vaihdoksia, ja yhtyeen nimikin vaihtui Children of Bodom -nimeen, mutta yhtyeen musiikin ydin pysyi vuosien saatossa samana – heavy metalina.

Ystävänpäivälahjavinkki metallimusiikin ystävälle

Pian vietetään jälleen ystävänpäivää ja hyvät ystävänpäivä lahjavinkit ovat jälleen tarpeen. Metallimusiikin ystäville vinkkaamme, että hyvä lahjaidea on esimerkiksi ostaa rakkaalleen lahjaksi liput tämän suosikkiyhtyeen konserttiin, jonne lupaat lähteä yhdessä rakkaasi kanssa. Voit tehdä lahjasta entistä romanttisemman, jos liität konserttimatkaan lupauksen yhteisestä hotelliyöstä upeine hotelliaamiaisineen. Tai jos annat liput kauniisti pakattuina vaikkapa yhteisen ravintolalounaan aikana. Jos rakkaasi pitää erityisen paljon Children of Bodom -yhtyeestä, kannattaa tutustua yhtyeeseen hieman tarkemmin ja lukea seuraavasta kappaleesta, millaista musiikkia Children of Bodom on julkaissut, ja miten se on saavuttanut maailman mainetta.

Children of Bodom -yhtyeen julkaisut ja menestys

Vuonna 1997 yhtye julkaisi albuminsa Something Wild. Euroopan kiertueelle Children of Bodom lähti heti seuraavan vuoden helmikuussa. Toinen Euroopan kiertue oli vuorossa vuoden 1998 syyskuussa. Vuosina 1998-1999 Children of Bodom nauhoitti toista albumiaan, jonka nimeksi tuli Hatebreeder. Se pääsi myös keikkailemaan Japaniin vuonna 1999. Follow the Reaper -albumi näki päivänvalonsa vuonna 2000.

Hate Crew Deathroll -albumia Children of Bodom työsti vuosina 2002-2004, ja ensimmäiselle maailmankiertueelleen se lähti vuonna 2003. Kiertue jatkui seuraavan vuoden loppupuolelle, eli kyseessä ei ollut mikään aivan pikainen pyrähdys maailmalla.

Vuosina 2004-2007 Children of Bodom saavutti jälleen paljon. Siltä ilmestyi Are You Dead Yet -niminen albumi ja se osallistui mittavalla kiertueelle, jonka aikana se keikkaili niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Muita yhtyeen albumeja ovat Blooddrunk, Skeletons in the Closet, Relentless Reckless Forever sekä Halo of Blood. I Worship Chaos julkaistiin vuoden 2015 lokakuussa. Virallisia studioalbumeita Children of Bodom on siis julkaissut kaikkiaan yhdeksän kappaletta. Tämän lisäksi siltä on ilmestynyt useita covereita.

Children of Bodomin omalle musiikille luo tunnusomaisen leiman se, että yhtyeen laulaja-kitaristina toimiva Aleksi Laiho sekä sanoittaa, että säveltää Children of Bodomin musiikin. Lisäksi Children of Bodom -yhtyeen erinomaisuudesta kertoo se, että yhtyeen yksittäisiä jäseniä on valittu eri yhteyksissä lajinsa parhaiksi. Tämä on melkoinen saavutus suomalaiselle heavy metal -bändille, joka aloitti toimintansa kahden musiikkigenrestä kiinnostuneen lahjakkaan muusikon pienenä kokoonpanona, lähtien lopulta rohkeasti valloittamaan koko maailmaa. Ehkäpä juuri Children of Bodom on sopiva yhtye soittamaan rakkaallesi ystävänpäivä-fanfaarit?