Heavymusiikin klassikko Kiss viihdytti Helsingissä

Kiss on ollut jo vuosikausia raskaammasta musiikista pitävien suosikki. Tämä hard rockia esittävä yhtye perustettiin jo 1970-luvun alussa laulaja-kitaristi Paul Stanleyn ja laulaja-basisti Gene Simmonsin toimesta. Kissin suosion varsinaista huippuvuodet sijoittuvat vuosiin 1976 ja 1977. Tähän vaikutti vuonna 1975 julkaistu albumi Alive. Albumi möi hyvin nopeasti yli miljoona kopiota, joka oikeutti platinalevyyn. Se nousi myös listoille ympäri maailman. Vuosikymmenten aikana Kissillä on ollut hiljaisempia vuosia, joiden aikana yhtyeen fanit ovat kyselleet suosikkiensa perään. Varmaa on kuitenkin, että Kiss palaa lavoille aina uudelleen ja jopa parempana kuin koskaan aikaisemmin. Tämä voitiin todeta Helsingissä, jonne Kiss saatiin tuhansien fanien iloksi esiintymään toukokuun alussa.

Helsinki valmistautui Kissin konserttiin

Helsinki ja koko muukin Suomi tunnetaan fanaattisista metallimusiikkifaneistaan. Kun tuli tieto, että hard rockin suuri nimi Kiss on tulossa Suomeen, alettiin joka puolella järjestelemään tapahtuman ympärille keskittyvää oheistoimintaa. Helsingissä esimerkiksi aseman Kivimiehetkin oli puettu rock-yhtyeen naamareihin. Tällä haluttiin kunnioittaa koko yhtyettä. Kivimiehet saivatkin runsaasti huomiota ympäri maailman, koska itse Kissin muusikot kävivät ihastelemassa Kivimiehiä ja ottamassa kuvia, jotka he myöhemmin jakoivat sosiaalisen median sivuilleen. Muutakin tapahtumaa Helsingissä oli. Ennen Kissin konserttia rautatieaseman lähettyvillä sai kuulla livenä Kissin musiikkia suomalaismuusikoiden toimesta. Yhtenä soittajista nähtiin Lordistakin tuttu Sampsa Astala, joka on tunnustautunut kovaksi Kiss-faniksi. Eipä Helsinki unohtanut baareissa aikaansa kuluttavia, illan keikkaa odottavia ihmisiä. Heille järjestettiin muun muassa tietovisoja, joissa saattoi päästä mittelemään Kiss-tietoudessa muita musiikin suurkuluttajia vastaan. Koko Kiss-huuma on saanut pelkästään positiivista palautetta, joten on hyvin paljon mahdollista, että Kiss nähdään uudelleenkin Suomessa.

Metallikonserttiin kuuluu pukeutua näyttävästi

Hevimusiikkiin kuuluvat niin niitit, ketjut, raju meikki kuin musta värikin. Metallifanit huomataan jo kaukaa. Tämä korostuu varsinkin silloin, kun kyseessä on juurikin Kissin kaltaisen, näyttävän yhtyeen konsertti. Yleisössä voi huomata kasvomaalauksia, paljon mustaa nahkaa ja huikaisevan korkeita korkoja. Näyttävästi pukeutuminen on osa konsertissa käymistä ja koko fanittamista. Suurin osa faneista tilaa vaatteensa netistä, koska tavalliset kivijalkamyymälät eivät tarjoa tarpeeksi näyttäviä vaatteita. Muista siis itsekin ennen seuraavaa livekeikkaa, että konserttiin hankit näppärästi kengät netistä. Suosituimpia verkkokauppoja metalli-ihmisten kesken ovat kaikenlaiset rokimpiin vaatteisiin ja kenkiin erikoistuneet verkkokaupat, jotka myymät myös yhtyeiden fanituotteita. Pitää muistaa sekin, että omaa suosikkiaan kuuluu kannattaa fanipaidan avulla. Metallimusiikki kuuluu kauas, joten myös fanit ovat räväkkää porukkaa. Jos haluaa oikein irrotella, voi valita vaikkapa valkoista päälle pantavaksi. Liian räikeisiin väreihin ei kuitenkaan sovi koskea, koska ne kuuluvat muihin alakulttuureihin.