Houkuttavat Heavy Metal -luolat suurkaupungeissa

Raskassointista rock-musiikkia, eli heviä, kuuntelevia henkilöitä kutsutaan usein hevareiksi. Jotkut eivät tästä nimityksestä pidä, mutta toiset kantavat sitä ylpeydellä. Musiikkimakua ei nimitys kuitenkaan muuta ja tässä käytämmekin sanaa vain tarkoituksenamme identifioida hevimusiikin kuuntelijoiden joukko yhdellä nimityksellä.

Toisaalta, hevimusiikkia on myös monenlaista ja siitä löytyy alatyylejä vaikka millä mitalla. Bändeistä heviä soittavat muun muassa sellaiset nimet kuin Amorphis, Slipknot ja Sentenced. Kaikki näistäkin hiukan erityylisiä.

Musiikkityylin erot sikseen, sillä kaikki musiikin ystävät, myös hevarit, nauttivat myös elävästä musiikista ja tapahtumista, jotka tuovat muita samantyylisestä musiikista pitäviä yhteen. Tällaisia paikoja ovat myös mukavat ja houkuttelevat baarit tai heviluolat, kuten raskaaseen musiikkiin keskittyneitä anniskeluravintoloita voisi kutsua. Näistä löytyy usein mukavat sohvat, teemaan sopiva tummanpuhuva sisustus, sekä tietysti dj-koppi ja/tai esiintymislava baaritiskiä unohtamatta.

Helsingin paras metalliluola
Metallimusiikin ystäville suunnattuja baareja löytyy useampiakin, sillä monissa paikoissa soitetaan metallimusiikkia tai raskasta rokkia ainakin silloin tällöin, vaikkei paikka olisi varsinaisesti saanutkaan nimeä hevi- tai metalliluolana. Koska kyseessä on pääosin suomalaisista koostuva yleisö, ei meno ylly yhtä rajuksi kuin metallifestivaaleilla, mutta se onkin vain hyvä asia erityisesti rentoa hengailua kaipaavalle hevarille.

Mistä siis löytää Helsingin parhaan metalliluolan? Aivan ydinkeskustasta, Kampista, jossa sijaitsee Boothill-niminen paikka. Tämä baari tarjoilee virvokkeita, metallimusiikin ystävän sielunmaisemaan sopivan sisustuksen, sekä tietysti sitä itseään, eli raskasta musiikkia.

Metallimusiikin baarivalinta Amsterdamissa
Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam on suosittu matkakohde suomalaisten keskuudessa. Se on tunnettu paitsi tulppaaneistaan, myös liberaalista kulttuuristaan ja punaisten lyhtyjen alueestaan. Vaikka metallimusiikin ystävät usein matkaavatkin Saksaan, on Amsterdamillakin näille pitkätukille tarjottavaa. Sen kaduilta löytyy nimittäin punaisten lyhtyjen lisäksi raskaan musiikin soittamisestakin tunnettu baari nimeltä Excalibur.

Jos siis sattuu pitämään hevimusiikista, oluesta sekä näitä kahta yhdistelevistä baareista, kannattaa Amsterdamissa ollessa piipahtaa Excaliburissa. Tämä paikka on sisustukseltaan juuri sellainen, kuin metalliluolan olettaakin olevan. Mukaan on tuupattu muutama moottoripyöräkin, joten jos sattuu metallimusiikin lisäksi pitämään rajuista, kaksipyöräisistä kulkuneuvoista, on tämä paikka vieläkin osuvampi valinta.

Kun olet Lontoossa ja etsit metalliluolaa
Lontoo on huikean kokoinen metropoli, josta löytyy kaikkea kaikille. Metallimusiikin ystävä löytää siis varmasti paikkansa tämänkin suurkaupungin baareista. Koska tarjolla on kuitenkin niin paljon kaikkea erilaista, on hyvä ehkä tietää yksi paikka, johon kannattaa metallimusiikki-intoilijan suunnata. Holloway Roadilta löytyvä Big Red on tämä paikka. Sieltä löytyy niin ruokaa, juomaa kuin muita raskaan musiikin ystäviäkin.